1 got d'oli d'oliva 0,4 º
1 got de moscatell
Farina la que necessiti
Sucre per empolvorar
Canyella en pols
Oli per fregir
Canonets de llauna o fets amb canyes de bambú
Ingredients per la crema pastissera:
1 / 2 litre de llet
3 ous
50 gr. de Maizena
100 gr. de sucre
Una branca de canyella
Escorça de llimona
Vainillina ensucrada
Per fer la massa:
Barregeu tots els ingredients de les canyes fins aconseguir una massa homogènia i que no s'enganxi a les mans. Si és possible deixeu-la reposar durant diverses hores.
Feu boletes més o menys de 5 cms. i aplaneu-les amb la mà, estireu la massa amb un corró fins que ens quedi el més fina possible sense que es trenqui.
Enrotlleu al voltant de les canyes.
Poseu-les a fregir fins que estiguin daurades per tots els costats.
Arrebosseu-les amb el sucre barrejat amb una mica de canyella en pols.
Per fer la crema:
Poseu la llet amb el sucre, la canyella, la vainillina i la pell de llimona. Es posa al foc a foc lent fins que bulli. Mentrestant, barregeu els ous amb la Maizena en un recipient. És millor fer servir una batedora elèctrica perquè no quedin grumolls.Un cop la llet a arribat al punt d'ebullició, retireu el recipient del foc i aneu fent molt lentament i sense deixar de batre la barreja d'ous i maizena.
Un cop està tot barrejat, es torneu a posar al foc.
Cal remoure contínuament perquè quedi homogènia i no s'enganxi.
Un cop estigui a punt de bullir, la retireu i deixeu que es refredi abans d'omplir les canyes. Poseu la crema ja freda en una mànega pastissera i aneu omplint les canyes.
NOTA: Es poden fer variacions amb diferents farcits, és qüestió de donar-li imaginació: Nata, trufa, xocolata...
Que bo, Montse!!!! però després necessitaré pujar tres vegades seguides al Puigpedrós per cremar-ho!!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça