CROQUETES DE POLLASTRE



Ingredients:
Pollastre bullit d'haber fet caldo o bé d'un rostit.
400 ml. de llet
1 Cullerada (gran) de mantega
1 Ceba
3 cullerades de farina
Oli d'oliva
Sal
Nou moscada

Per arrebossar i fregir les croquetes:
Oli de gira-sol
2 ous
Pa ratllat
Sal

Esmicoleu la carn de pollastre apartant greixos, pells i ossets.

En un cassó poseu a potxar amb la mantega i un rajolí d'oli d'oliva la ceba picada molt finament, amb cura de que no us agafi molt de color. Afegiu la farina i remeneu fins que es lligui amb el sofregit. Incorporeu al cassó la llet, i afegiu una mica de nou moscada. Removeu amb unes varetes, per evitar grumolls, fins que la beixamel espesseixi.

Retireu, afegiu el pollastre esmicolat, remeneu fins el punt que es desprengui de les parets del cassó i deixeu refredar a temperatura ambient. Un cop estigui freda la massa procediu a formar les croquetes.

Podeu donar la forma a les croquetes que més us agradi, allargada o en boletes.

Després les arrebosseu primer en ou batut amb una mica de sal i després en pa ratllat. Fregiu amb abundant oli.

Comentaris