FLAMS DE BRÒQUIL



Ingredients per a 6 flams:300 g Bròquil
150 g Parmesà
2 ous sencers i tres rovells
30 dl. Llet
30 dl. Nata líquida
½ sobre de llevat
Mantega, sal, pebre

Bulliu durant 5 minuts el bròquil, quan es refredi separeu-lo en ramillets petits.
Bateu els dos ous sencers i els 3 rovells. En un cassó poseu a bullir la nata i la llet durant uns minuts, a continuació incorporeu molt a poc a poc als ous vigilant que aquests no es quallin.
Salpebreu.

Unteu els motlles amb mantega i cobriu el fons de parmesà a làmines, a continuació poseu el bròquili i finalment la barreja de la llet, nata i els ous.

Poseu els flams al forn al bany Maria durant 1 hora a temperatura mitja.

Passat aquest temps punxeu-los, si l'agulla surt seca, ja estan.

Per desmoltllar és millor deixar-los refredar una mica.

Es poden servir amb parmesà ratllat i reducció i vinagre de Módena, però també li va molt bé una maionesa casolana.

Si es vol simplificar, utilitzeu un motlle allargat, tipus púding, amb les mateixes quantitats i potser una mica més de temps al forn.

Comentaris