diumenge, 5 de juny de 2011

FALAFEL

Ingredients:
1/2 quilo de cigrons
Una ceba gran picada fina
Dos o tres grans d'all picats
Una cullerada petita de comí
Una cullerada de coriandre
Una cullerada de cafè de llevat en pols
Una mica de farina
Julivert
Menta
Sal i pebre a gust
Llavors de sèsam per arrebossar
Deixeu els cigrons remullant en aigua d'una nit fins al matí següent. A continuació bulliu fins que estiguin aptes per fer amb ells un puré. Poseu-los en una picadora, juntament amb la ceba i l'all. Piqueu-los fins que es formi una pasta homogènia i espessa, afegiu les herbes picades i finament, la sal i el pebre i el llevat.
Deixeu reposar 1/2 hora.
A continuació, formeu petites mandonguilles i arrebosseu-les amb les llavors de sèsam (opcional) o amb la farina. Fregiu-les en oli ben calent.
Es poden acompanayar amb tahina (salsa de sèsam) o salsa de iogurt.

Salsa de iogurt
1 iogurt natural
1 all
3 cogombres en vinagre
1 culleradeta de tàperes
Herbes provençals
Per fer la salsa de iogurt piqueu molt fi els cogombrets, les tàperes i l'all i  barregeu amb el iogurt i les herbes.