diumenge, 17 de juliol de 2011

XUPA XUPS DE FOIE















Aquesta recepta i imatge, està treta de blog Les receptes del  Miquel (aquí teniu el link)
Aquest aperitiu ha tingut un èxit rotund!!! Moltes gràcies Miquel per compartir la recepta!!!

Ingredients:
Foie micuit de qualitat 
4 pomes Granny Smith
Formatge de cabra
Aigua i sucre per l'almívar
Sucre moreno
Broquetes de fusta
Paper film
Formatge d'untar (President per exemple)

Amb una mandolina feu làmines molt fines de poma (prèviament pelada). Bulliu amb aigua i sucre blanca fins que s'estovin. (Poc aigua i molt de sucre però tenint cura que no es faci caramel).
Mentre s'estova la poma, feu els xupa-xups: agafeu boletes de foie amb un buidador i poseu directament en el paper film. No feu-les massa grans, poc més que una bala. Formeu la boleta amb l'ajuda del paper film i punxeu la broqueta per la part plana, tanquer en forma de paquetet (xupa-xups) i reserveu al congelador.
Quan les pomes estiguin cuites poseu-les a escórrer bé sobre paper de cuina ben esteses. Mentre poseu en un bol el formatge de cabra i el formatge d'untar. Formeu una pasta. Traieu les boletes del congelador i desfeu el paquetet, disposeu una mica de pasta de formatge en el centre d'aquest mateix paper film i a sobre poseu la boleta de foie i emboliqueu de nou enganxant el formatge al foie novament amb l'ajuda del film. Formeu de nou el paquetet i torneu-lo a ficar al congelador. Al cap d'una estona, traieu la boleta amb formatge, poseu la làmina de poma  i emboliqueu i congeleu de nou.
Per servir:
1r.   Feu lloc a la nevera per posar-los de peu punxats en alguna cosa
2n.  Arrebosseu-los en sucre moreno i cremeu-los amb el bufador. Per a això cal treure una estona abans les boletes del congelador, si no, no s'enganxa el sucre.
3r.  Torneu a guardar a la nevera fins treure a la taula.

SHIITAKE AMB CRUIXENT D'ARRÒS I MELMELADA DE CEBA
















Entreu directament al blog de Cuina i Salut


Ingredients:
Arròs bullit 
Shiitake o altres bolets
Melmelada de ceba o ceba confitada

Elaboració:
1.Prenseu l’arròs entre dos papers vegetals amb un corró i el poseu al congelador.

2. Quan sigui ben dur el fregiu i deixeu absorbir l’oli amb un paper de cuina.

3. Passeu el xitake per la paella.

 4. Ompliu el cruixent d’arròs amb el xitake i la melmelada de ceba.

divendres, 15 de juliol de 2011

ROSTI
















Aquesta recepta és de Suïssa

Ingredients:
2 patates grans
mantega
sal i oli

Ratlleu  pels forats més gruixuts d'un ratllador  les patates crues.  Salpebreu-les i poseu-les dins una paella amb un troç de mantega desfeta.
Feu la forma rodona a la mida de la paella i a foc molt lent ho deixeu uns 20 minuts aproximadament. Doneu-li la volta com si d'una truita es tractés i deixeu-lo coure per l'altre banda 20 minuts més.
Es tracta de que quedi una capa doradeta i cruixent.
Un altra opció és afegir-hi ceba, formatge o/i trocets de bacon fumat.
Com a guarnició, és ideal.
Animeu-vos a provar-ho que és ben fàcil de fer i agrada molt, sobretot als nens!!!!!