dimecres, 23 de novembre de 2011

DAUS ARREBOSSATS DE TRUITA DE PATATA














Ingredients:
Truita de patata
Farina
Ou
Pa ratllat
Confitura de ceba

Talleu la truita a daus, arrebosseu-la amb farina, ou i pa ratllat. Fregiu en oli ben calent, i serveiu els daus de truita arrebossada acompanyats amb la confitura de ceba.

dilluns, 14 de novembre de 2011

RELLOMILLO AMB SALSA DE FORMATGES
















Ingredients:
Rellomillo de porc
Formatge Edam
Formatge tipus "Tranxetes"
Formatge blau
Crema de llet
Nous
Oli
Sal
Pebre


Per començar haig de dir que aquesta recepta me la va donar fa temps la Lídia Brugulat i fins fa poc no la vaig fer. Va tenir molt d'èxit i veritablement, com diu la Lídia queda molt tendre i la pots preparar el dia d'abans, així que és perfecte per quan tens convidats.

Primerament talleu el rellomillo a talls de 4 cms més o menys i doneu-li un cop fins que us quedi pla. Salpebreu-lo i passeu-lo per la paella amb l'oli ben calent, volta i volta i el reserveu.

A continuació en el mateix oli afegiu els formatges, remeneu fins que es fonguin, seguidament tireu la crema de llet i continueu remenant fins que us quedi ben lligat.

Un cop estigui ben lligada la salsa afegiu les nous picades.

Fiqueu els talls del rellomillo que havíeu reservat i deixeu-lo uns minuts fins que faci el xup-xup.

diumenge, 13 de novembre de 2011

PERNIL D'ÀNEC

















Ingredients:
1 pit d'ànec
sal gruixuda
2 cullerades de pebre negre
Aboqueu la sal en el fons d'un plat i poseu el magret d'ànec arrebossant-lo totalment de sal i deixeu-lo durant unes 12 o 18 hores a la nevera.
Traieu l'ànec i renteu-lo amb aigua sota l'aixeta per  treure la sal i assequeu-lo bé amb un drap.
A continuació empolveu-lo amb el pebre i tapeu-lo amb un drap ben net.
Deixeu-lo que s'assequi almenys durant 2 setmanes a la nevera.
Talleu-lo a rodanxes fines.
NOTA: El podeu utilitzar per amanides, torrades, pa amb tomàquet, etc..

TARTA DE POMA SENSE BASE
















Ingredients:
1 got de llet
1 got de farina
1 got de sucre
2 ous
1 kg de pomes reinetes

1 ratlladura de llimona
1/2 sobre de llevat "Royal"
75 grs de sucre
75 grs de brandy

 

Unteu un motlle de 26 cm. amb mantega i espolvoreu-lo amb farina, reserveu.

Peleu i talleu en quadradets les pomes menys una que guardareu per decorar la superfície del pastís. En un bol afegiu els talls de poma amb els 2 ous, la llet, got de sucre, la farina barrejada amb el llevat, la pell de la llimona ratllada i bateu-lo amb la batedora. Us quedarà una barreja espessa que posareu al motlle que teníeu reservat.

Peleu la poma reservada per decorar, talleu en quatre quarts i filetegeu-la. Jo vaig posar les làmines des de la part superior del pastís fins al centre.

Poseu-lo al forn a 180 º C durant 1 hora i un quart. Traieu el pastís del forn. Feu un almívar  amb els 75 grs de sucre i 75 grs de brandy  posant-lo dins d'un cassó al foc fns que redueixi una mica.  Amb un pinzell  doneu-li brillantor per sobre.

Deixeu-la refredar, després poseu-la a la nevera.

És important que s'hagi refredat per desmotllar-la, ja que us quedarà més sòlida.

ESPATLLA DE XAI AL FORN
















Ingredients:
1 Espatlla de xai
2 Porros
1 Ceba
2 Pastanagues
1 Fulla de llorer
6 Grans d'all
1 Copa de brandy
Sal
Pebre
Llard
1 Got d'aigua

Unteu l'espatlla amb llard i salpebreu. En una safata de forn poseu, les pastanagues, els porros, la ceba, els alls i el got d'aigua, finalment poseu damunt l'espatlla.

Fiqueu-la al forn previament escalfat a 180 º durant 4 hores.

Aneu regant cada 1/2 hora aproximadament amb el suc.

Vigileu que no es quedi sense, si veieu que es va quedant sec, afegiu aigua.

Quan hagi passat 2 hores, regueu amb el brandy i continueu la cocció.

Abans de servir (uns 15 minuts abans), unteu l'espatlla amb una mica més de llard i gratineu una mica per tal que agafi la textura cruixent.

NOTA: Podeu acompanyar amb unes patates tallades a daus

dissabte, 12 de novembre de 2011

VERMUT DE GELATINA




Ingredients:6 fulles de gelatina neutra
2 gots de vermut blanc
1 llauna d'olives farcides

Poseu a escalfar el vermut, sense deixar que bulli.
Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua freda, escorregueu amb les mans i barregeu-les amb el vermut.


En un motlle petit de silicona poseu una oliva farcida i ompliu de vermut.


Fiqueu-ho a la nevera fins que quedi quallat.