Ingredients:
4 patates grans
5 ous
Una mica de sal
Oli d'oliva
Unes rodanxes de pernil dolç
Una llauna de tonyina
Olives farcides d'anxova
3 culleres soperes de maionesa casolana
2 tomàquets
Enciam
Per a la truita que cobreix el pastís
2 ous
Una mica de sal
Unes gotes d'oli
Peleu i talleu les patates en làmines fines. Fregiu-les en abundant oli d'oliva, a foc mitjà. Escórregueu-les de l'oli sobrant i fiqueu-les dins d'un bol, en el qual ja tindreu batuts els ous amb una mica de sal.
Feu la truita al punt que us agradi més. Deixeu-la temperar.
Poseu la truita al plat de presentació. Poseu damunt una capa de rodanxes de pernil de dolç.
Poseu en un bol la maionesa, la tonyina escorreguda i esmicolada i les olives trossejades. i barregeu bé fins aconseguir una pasta.
Poseu aquesta barreja damunt del pernil de dolç i a sobre els tomàquets en rodanxes, amb un polsim de sal, i l'enciam, que haureu rentat i assecat amb molta cura (millor fulles senceres que trossejades, perquè així, alhora de partir-la queda el tall perfecte).
A continuació batiu els dos ous, tireu un polsim de sal. En una paella antiadherent, una mica més gran que la que heu usat per a la truita de patata, feu una truita tipus crêpe, és a dir, deixant que qualli d'una banda per després donar-li la volta amb un plat perquè quedi un cercle perfecte.
Cobriu amb aquesta truita la resta del pastís.
Poseu una mica de maionesa en els laterals i folrar-la amb els panets torrats que més us agradin, aconseguint així un pastís diferent. Adorneu amb un llaç i qualsevol detall que us agradi i inspiri.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada