diumenge, 26 de febrer de 2012

BACALLÀ AMB PANSES
















Ingredients:
2 talls de bacallà per persona
Farina
50 grs. de panses
3 grans d'alls
1 Fulla de llorer
3 tomàquets ratllats
1 culleradeta de pebre vermell dolç
Oli
Sal

Primerament poseu en remull el bacallà durant 48 h i un cop dessalat, escorregueu-lo bé.

Enfarineu-lo i fregiu-lo fins que us quedi daurat. Separeu-lo.

Traieu una mica d'oli, si és que en teniu molt, i fregiu els alls previament tallats a làmines i poseu les panses.

A continuació tireu la fulla de llorer i el pebre vermell dolç, seguidament tireu el tomàquet ratllat i deixeu-lo coure fins que redueixi una mica.

Poseu el bacallà i deixeu que esbarregin els sabors durant 3 minuts aproximadament.

dissabte, 11 de febrer de 2012

GUIRLATXE














Ingredients:
1 Kg de sucre
1/2 Kg ametlles crues
1 culleradeta de mel 
1 suc de llimona

Poseu el sucre a escalfar, i afegiu les ametlles, el suc de llimona i la mel.

Remeneu poc a poc fins que vagi agafant consistència i el color de caramel.

Esteneu-lo damunt d'un paper sulfuritzat o damunt del marbre, deixeu que es refredi i llavors partiu-lo a talls.

diumenge, 5 de febrer de 2012

DONUTS

Ingredients: (per unes 50 unitats)
500 g de farina
25 g de llevat fresc de fleca
2 ous
260 mL de llet sencera
85 g de sucre
80 g de mantega
Una cullerada petita d'essència de vainilla
Un polsim de sal
Oli d'oliva de gust suau
Glaça de sucre o de xocolata

Escalfeu la llet fins que sigui tèbia i dissolveu el llevat fresc. Incorporeu el sucre, els ous batuts i la farina. Amasseu una estona i quan la massa comenci a estar lligada, afegiu la vainilla i un polsim de sal.

Amasseu una mica més i afegiu la mantega fosa. Continueu treballant fins que quedi tot ben barrejat. Formeu una  bola i deixeu-la reposar durant unes quatre hores a la nevera tapada amb paper de film (ha de doblar el seu volum).

A continuació estireu la massa damunt d'una superfície enfarinada, aproximadament d'1 cm de gruix. Amb l'ajuda d'un got o d'un talla galetes formeu cercles i amb un didal o una boca de màniga pastissera, feu el forat del mig.

Col·loqueu els donuts damunt de paper de forn untat amb mantega i deixeu-los fins que doblin el seu volum.

En una paella amb l'oli ben calent, fregiu-los. Escorregueu-los damunt de paper absorbent.

Finalment pinteu-los amb la glaça de sucre o de xocolata.

NOTA: Per a la glaça de sucre, en un pot barregeu una mica de sucre llustre amb unes cullerades d'aigua i unes gotes de suc de llimona. Remeneu a foc lent fins aconseguir una textura espessa.