diumenge, 11 de març de 2012

MADUIXES AMB VINAGRE. Ai vés qui ho diria!


Ingredients:
500 g de maduixes
150 g  de sucre
Unes gotes de vinagre

Poseu en un bol les maduixes netes i tallades.

Tireu-hi per sobre el sucre i unes gotes de vinagre i remeneu una mica.

Deixeu-ho reposar una estona i veureu com es fa el suc. El vinagre ajuda a treure l'acidesa.

NOTA: Les podeu acompanyar amb nata muntada.

dissabte, 10 de març de 2012

CONFITURA DE CARBASSA














Ingredients:
1 carbassa mitjana
1 kg. de sucre 

llimona
1 taronja
Una mica de canyella en pols


Peleu la carbassa i talleu-la en quadradets, poseu-la dins d'una olla amb el sucre, la canyella, la pell de la llimona  i de la taronja ratllada i la resta tallada a trossos.

Deixeu durant tota una nit per macerar dins de la nevera per que la carbassa agafi tots els aromes i comenci a confitar-se amb el sucre.

Poseu-la a foc mitjà durant aproximadament dues hores i aneu remenant de tant en tant.

Finalment poseu-la en potstanqueu-los i doneu-los la volta per tal que facin el buit.

NOTA: A mitja cocció es pot triturar per que us quedi més fina.

dissabte, 3 de març de 2012

PUDIN AL MICROONES

Ingredients:
Caramel líquid
4 ous
150 gr de sucre
2 tasses de pa esmicolat o galetes o magdalenes, etc.
250 ml de llet
250 ml de nata líquida
1 ratlladura de pell de llimona

Agafeu un recipient apte per a microones i banyeu-lo amb el caramel, bateu els ous amb el sucre, afegiu el pa esmicolat, la llet, la nata líquida i la ratlladura de la pell de llimona.


Barregeu-ho tot i aboqueu-lo en el recipient, cobriu-lo amb paper film o amb la tapa del microones. Cuineu-lo durant 10 minuts aproximadament, fins que veieu que està ben quallat.

Deixeu-lo reposar fins que es refredi i desmotlleu-lo.

NOTA: Es pot servir sol o acompanyat amb nata.