dissabte, 23 de febrer de 2013

GUACAMOLE














Ingredients:
2 alvocats
1 ceba
2 tomàquets
1 all
sal 
2 cullerades llimona
2 cullerades d'oli

Piqueu la ceba, l'all i els tomàquets i barregeu. 
Partiu els alvocats per la meita i buide-los amb l'ajuda d'una cullera. Reserveu els pinyols.
Aixafeu els alvocats, com si féssiu puré, i afegiu-los a la barreja anterior, saleu al vostre gust i afegiu les dues cullerades de suc de llimona i les dues d'oli, remeneu i deixeu els pinyols dels alvocats enfonsats dins la pasta del guacamole fins a l'hora de servir-lo. Això evitarà que no s'ennegreixi.
Serviu-los amb uns natxos o Doritos.

NOTA: És millor que prepareu el guacamole poc abans de menjar-lo.

dijous, 21 de febrer de 2013

CARXOFES ARREBOSSADES CRUIXENTS



















Ingredients:
Carxofes
Farina
Sifó 
Sal
Safrà (colorant) 
Llimona
Oli

Talleu les carxofes a làmines i deixeu-les a remull en aigua, sal i una mica de llimona, per tal que no es facin negres.

Poseu en un bol la farina, un polsim de sal i una mica de colorant (aquest servirà per donar-li un bon color daurat, ja que la pasta no porta ou), i li aneu incorporant el sifó fins aconseguir una pasta fina, ni massa clara ni massa espessa.

Embadurneu les carxofes en la pasta i fregiu-les en una paella amb abundant oli calent fins que us quedin ben daurades.

Un cop fregides, poseu-les en paper absorvent.

NOTA: Aquest arrebossat, és super cruixent! com a guarniment o per picar, acaben volant.... el podeu utilitzar també per arrebossar albergínies, pebrot, ceba, etc.

dimecres, 20 de febrer de 2013

CARXOFES AL FORN
















Ingredients:
4 o 5 carxofes
Oli
Vinagre
Sal
Pebre negre 

Talleu la tija arran de la carxofa, piqueu-les contra el marbre per tal que us quedin ben obertes.

En una tassa o got s'hi posen 2 dits d'oli, 1 dit de vinagre,  sal i pebre al gust. Es barreja tot bé amb una cullera.

Poseu les carxofes en una safata amb un dit d'aigua (així aconseguireu que quedin més meloses) cara amunt i poseu dues cullerades del que heu preparat abans a cada una.

Fiqueu-les al forn, prèviament escalfat, a uns 180ª durant uns 45 minuts però depen de les carxofes.

dimarts, 12 de febrer de 2013

PA DE PESSIC DE PASTANAGA AMB GALETES MARIA

















Aquesta recepta està dedicada a la Joana (Jackie), una bona amiga amb la qual hem compartit moments difícils, curts però molt intensos....  Hem d’agrair aquesta amistat a les nostres mares, a l'Adriana i la Puri, les quals han compartit moments difícils, i les circumstàncies han fet que es desenvolupés una amistat que segurament, serà per sempre.

Així doncs, aquí us poso aquesta recepta proporcionada per aquesta bona amiga.

Ingredients:
200 grs de galetes María Dorada
200 grs de pastanaga bullida
200 grs de sucre
200 grs de mantega
3 ous

Primerament esmicoleu bé les galetes i barregeu-les amb la batedora amb les resta d'ingredients.

Fiqueu la massa obtinguda dins un motlle prèviament untat amb una mica de mantega i enfarinat, per tal que no s'enganxi.

Preescalfeu el forn 10 minuts i introduiu el motlle a 180º, durant 30 minuts.

NOTA: Podeu ensucrar pel damunt amb sucre glas, o bé podeu fer un glassejat i tirar-ho per damunt.
Un altre opció és afegir a la massa 100 grs de coco ratllat, o bé ratlladura de taronja o llimona.