diumenge, 18 d’agost de 2013

TRUITES DE PEIX GRATINADES



Ingredients:
Ous
500 gr. de lluç sense espines
200 gr. de gambes pelades o palets de cranc
1 ceba
Farina
Llet
Mantega Oli
Nou moscada
Formatge ratllat
Sal
Pebre

Primerament talleu molt finament la ceba i poseu-la a potxar amb una mica de mantega i oli fins que estigui ben feta.

Per una altre banda poseu a bullir el lluç durant cinc minuts. Un cop estigui fet, l'escorregueu i ben esmicolat l'afegiu a la ceba.

Talleu les gambes ben petites o els palets de cranc i afegiu-ho juntament amb el peix i la ceba.

Batiu els ous i en una paella petita, poseu una mica d'oli i amb tres cullerades soperes d'ou, feu una truita farcint-la amb la barreja del peix (es calcula unes dos truites per persona).

Aneu posant les truites en una safata per anar al forn, prèviament untada amb mantega i seguidament feu una beixamel i cobriu les truites, poseu formatge ratllat pel damunt i gratineu
.

divendres, 2 d’agost de 2013

PASTÍS DE TRUITA














Ingredients:
4 patates grans
5 ous
Una mica de sal
Oli d'oliva
Unes rodanxes de pernil dolç
Una llauna de tonyina
Olives farcides d'anxova
3 culleres soperes de maionesa casolana
2 tomàquets
Enciam



Per a la truita que cobreix el pastís

2 ous

Una mica de sal

Unes gotes d'oli

Peleu i talleu les patates en làmines fines. Fregiu-les en abundant oli d'oliva, a foc mitjà. Escórregueu-les de l'oli sobrant i fiqueu-les dins d'un bol, en el qual ja tindreu batuts els ous amb una mica de sal.

Feu la truita al punt que us agradi més. Deixeu-la temperar.

Poseu la truita al plat de presentació. Poseu damunt una capa de rodanxes de pernil de dolç.

Poseu en un bol la maionesa, la tonyina escorreguda i esmicolada i les olives trossejades. i barregeu bé fins aconseguir una pasta.

Poseu aquesta barreja damunt del pernil de dolç i a sobre els tomàquets en rodanxes, amb un polsim de sal, i l'enciam, que haureu rentat i assecat amb molta cura (millor fulles senceres que trossejades, perquè així, alhora de partir-la queda el tall perfecte).

A continuació batiu els dos ous, tireu un polsim de sal. En una paella antiadherent, una mica més gran que la que heu usat per a la truita de patata, feu una truita tipus crêpe, és a dir, deixant que qualli d'una banda per després donar-li la volta amb un plat perquè quedi un cercle perfecte.

Cobriu amb aquesta truita la resta del pastís.

Poseu una mica de maionesa en els laterals i folrar-la amb els panets torrats que més us agradin, aconseguint així un pastís diferent. Adorneu amb un llaç i qualsevol detall que us agradi i inspiri.