diumenge, 27 d’octubre de 2013

FOIE MICUIT FÀCIL

















Ingredients:
1 fetge d'ànec
Sal
Pebre
Armanyac o similiar


Per elaborar el foie, deixeu el fetge d'ànec a temperatura ambient, fins que s'estovi.

Després netegeu-lo bé per dins traient les venes i intentant trencar-lo el mínim possible.

Condimenteu-lo dins d'un bol amb sal, pebre negre, algun licor tipus Armanyac i deixeu-lo reposar unes dues hores aproximadament.

Passat aquest temps, emboliqueu-lo amb paper de film donant-li forma de rotllo, com si d'un caramel es tractés.

Deixeu-lo a la nevera fins que torni a endurir-se.

Cuineu-lo al bany Maria amb una temperatura de 65 º C i durant uns 40/45 minuts.

Sabreu quan està cuinat en el moment que comenci a desprendre greix i sucs. Quan això succeexi, agafeu-lo i sumergiu-lo en aigua gelada fins que prengui consistència.

NOTA: Amb unes torrades acompanyades de confitura de ceba, o de figues, és deliciós.

GREIXONS D'ÀNEC






















Ingredients:
Restes de pell amb greix d'ànec
Sal
Pebre

Poseu a foc mitjà dins d'una paella els trossos de les pells d'ànec prèviament tallats. Veureu com deixa anar el greix, heu d'anar remenant de tant en tant fins el punt que us quedin ben rossos i cruixents.

Traieu-los i escorregueu-los i salpebreu-los.

NOTA: Ideal per a menjar com a aperitiu o per barrejar amb les amanides.