divendres, 12 de desembre de 2014

CANYES FARCIDES DE CREMA



Ingredients per a les canyes:
1 got d'oli d'oliva 0,4 º
1 got de moscatell
Farina la que necessiti
Sucre per empolvorar
Canyella en pols
Oli per fregir
Canonets de llauna o fets amb canyes de bambú

Ingredients per la crema pastissera:

1 / 2 litre de llet
3 ous
50 gr. de Maizena
100 gr. de sucre
Una branca de canyella
Escorça de llimona
Vainillina ensucrada

Per fer la massa:

Barregeu tots els ingredients de les canyes fins aconseguir una massa homogènia i que no s'enganxi a les mans. Si és possible deixeu-la reposar durant diverses hores.

Feu boletes més o menys de 5 cms. i aplaneu-les amb la mà, estireu la massa amb un corró fins que ens quedi el més fina possible sense que es trenqui.

Enrotlleu al voltant de les canyes.

Poseu-les a fregir fins que estiguin daurades per tots els costats.

Arrebosseu-les amb el sucre barrejat amb una mica de canyella en pols.

Per fer la crema:
Poseu la llet amb el sucre, la canyella, la vainillina i la pell de llimona. Es posa al foc a foc lent fins que bulli. Mentrestant, barregeu els ous amb la Maizena en un recipient. És millor fer servir una batedora elèctrica perquè no quedin grumolls.

Un cop la llet a arribat al punt d'ebullició, retireu el recipient del foc i aneu fent molt lentament i sense deixar de batre la barreja d'ous i maizena.

Un cop està tot barrejat, es torneu a posar al foc.

Cal remoure contínuament perquè quedi homogènia i no s'enganxi.

Un cop estigui a punt de bullir, la retireu i deixeu que es refredi abans d'omplir les canyes. Poseu la crema ja freda en una mànega pastissera i aneu omplint les canyes.

NOTA: Es poden fer variacions amb diferents farcits, és qüestió de donar-li imaginació: Nata, trufa, xocolata...

dilluns, 8 de desembre de 2014

PA DE PESSIC DE CARBASSA

















Ingredients:
300 g de carbassa neta
100 g de mantega a temperatura ambient
150 g de sucre
150 g de farina
50 g de coco ratllat (es pot substituir per algun fruit sec molt)
3 ous grans
1 sobre de llevat
1 polsim de sal

1 ratlladura de llimona

Preescalfeu el forn a 180º C.

Unteu amb mantega i enfarineu el motlle que vulgueu utilitzar.


Peleu i trossegeu la carbassa, poseu-la en un bol apte per a microones i cobriu-la amb aigua. Cuineu-la durant uns 10 minuts a potència màxima. Deixeu-la refredar i reserveu.


En un bol, barregeu la farina amb el llevat, la sal i el coco. Integreu tot ben i reserveu.


En un altre bol, batiu l'ou i el sucre fins que obtingueu una massa espessa. Afegiu la ratlladura de llimona. Agregueu-ho als ingredients secs amb moviments envolvents fins que us quedi una barreja homogènia.


Feu un puré amb la polpa de la carbassa i poseu els 100 grs de  mantega, i batiu amb unes varetes elèctriques. Afegiu a la barreja reservada integrant-ho tot amb molta cura.


Poseu en el motlle i poseu-l al forn durant 30 o 40 minuts, fins que estigui fet. Per comprovar-ho, com sempre inseriu un escuradents i quan surti net, ja estarà llest.


Deixeu refredar i espolvoreu amb sucre glas.


NOTA: Si en comptes de coco, poseu ametlla molta, us quedarà amb una textura super fina i amb aquell grau d'humitat que el farà super deliciós.

dijous, 4 de desembre de 2014

POLLASTRE AMB AMETLLES A L'ESTIL XINÈS















Ingredients:
4 pits de pollastre, sense pell
2 cebes
1 pebrot verd
1 pebrot vermell 
Oli verge extra

Sal
Pebre 
40 g de salsa de soia
50 g d'ametlles torrades
5 cullerades de ketchup
4 o 5 gotes de salsa de tabasco
30 g de caramel líquid
2 culleradetes de maicena (dissoltes en ½ got d'aigua)
Arròs a l'estil peruà


Poseu oli en una paella i quan sigui calent, tireu la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell prèviament tallat a trossos no massa petits. Saleu. Ofegueu-ho durant uns 10/15 minuts a foc viu, un cop passat aquest temps, retireu-ho del foc i reserveu-ho.











A continuació, talleu el pollastre, salpebreu-lo i passeu-lo per una paella amb una mica d'oli fins que sigui cuit.











En un bol barregeu la salsa de soja, les gotes de tabasco, el caramel líquid i les dues culleradetes de maicena prèviament dissoltes en 1/2 got d'aigua. Remeneu bé i ho aboqueu al pollastre. A continuació afegiu les verdures reservades i les ametlles. 











Doneu-li unes quantes voltes, pel tal que us quedi tot intregrat i coueu durant uns 10/15 minuts a foc baix perquè faci el xup-xup.

NOTA: Si acompanyeu el plat amb un arròs blanc tindreu un plat únic i molt saborós. 

ARRÒS BLANC A L'ESTIL PERUÀ















Ingredients:

1/4 de tassa d'oli
3 grans d'all 
2 tasses d'arròs blanc normal
1 tassa i 1/2 d'aigua per cada d'arròs
Sal o una pastilla de caldo de pollastre (opcional)

1 truita a la francesa
50 g de pernil salat


Col·loqueu oli en una paella gran i a foc mitjà i coeu els alls tallats fins el punt que comencin a daurar-se. 


D'altra banda, esbandiu amb aigua l'arròs amb l'ajuda d'un colador i agregueu l'arròs humit a la paella, saleu-lo i fregiu-lo, remeneu bé per tal que es barregi bé amb l'all (si no us agrada l'all el podeu fer sense o retirar-lo abans de posar l'arròs). L'heu de fregir fins el punt que canviï de color.











A part poseu l'aigua a bullir (opcional amb una pastilla de caldo) i en el moment que comenci a bullir tireu-la a l'arròs, tapeu amb una tapadora, baixeu el foc i deixeu que es cogui a poc a poc durant 10 minuts, sense destapar ni remenar l'arròs.











Un cop passat aquest temps  retireu del foc i el deixeu reposar 5 minuts. A continuació destapeu i el remeneu amb moviments envolvents, per tal que entri aire i quedi brillant i solt.











Feu una truita a la francesa de 2 ous, talleu-la i afegiu-la a l'arròs.











Passeu el pernil tallat per una paella i barregeu-lo també.











Remeneu tot plegat i ja el podeu servir.

NOTA: Aquest arròs també queda molt bé acompanyat amb una maionesa.
A l'estiu fred és molt bo i aguanta molt a la nevera.
També es pot servir només blanc, sense la truita ni el pernil, d'aquesta manera es pot utilitzar com acompanyament de qualsevol plat.
També admet d'altres ingredients, barrejat amb salsitja, amb tomàquet, etc..


dimecres, 3 de desembre de 2014

NATXOS GRATINATS















Ingredients:
1 bossa de natxos naturals (sense cap sabor)
Formatge ratllat (3 formatges)
Salsa mexicana sabor suau
Salsa de formatge

Disposeu els natxos en una safata apta pel forn, afegiu damunt de cada natxo una cullerada de salsa de formatge, després una de salsa mexicana, afegiu el formatge ratllat per sobre i gratineu-los. 

Un cop trets del forn emplateu-los i podeu una mica més de salsa mexicana pel damunt (opcional).

Podeu trobar diferents marques d'aquestes salses, la veritat és que totes estan molt encertades.


dimarts, 2 de desembre de 2014

TORRÓ DE NATA I NOUS














Ingredients:
200 gr. d'ametlla mòlta
200 gr. de sucre glass
100 gr. de nous
100 gr. de nata per muntar

Poseu la nata i el sucre glass en una cassola i coeu a foc lent  i remeneu constantment fins que  el sucre s'hagi desfet del tot, aproximadament durant uns cinc minuts.

Afegiu les nous trossejades (reserveu 3 o 4 per adornar), remeneu i retireu la cassola del foc, tot seguit tireu l'ametlla molta i no pareu de remenar fins el punt que us quedi tot ben integrat i es desprengui tota la massa del pot.

Un cop la massa sigui tèbia, poseu-la damunt del marbre i amasseu-la una mica.

A continuació fiqueu la massa dins d'un motlle prèviament folrat amb paper de cuina. Els motlles poden ser de silicona, de plum-cake o bé un tetra brik de llet partit per la meitat.

Pressioneu la massa amb les mans, procurant que arribi bé als cantons, poseu les nous reservades per adornar i deixeu-lo reposar mínim 24 hores dins del motlle amb un pes pel damunt.

NOTA: Podeu cobrir el torró amb xocolata de cobertura.