diumenge, 28 de juny de 2015

AMANIDA WALDORF

















Aquesta amanida va ser creada per primera vegada l'any 1893 al famós hotel novaiorquès, Hotel Waldorf, se serveix tradicionalment amb enciam i algunes panses que li donen un toc dolç, o pel contrari formatge blau.

És l'amanida preferida d'un bon amic meu. Va ser ell qui me la va recomanar, des d'aleshores acostumo a fer-la sovint, ja que un dels ingredients principals és l'api ,el qual aporta moltes propietats al nostre organisme.

Ingredients:
Fulles d'enciam al gust
200 gr d'api
1 poma Pink Lady o Granny Smith
60 gr de nous pelades
60 gr panses 
Per la vinagreta:
4 cullerades de iogurt natural desnatat
4 cullerades de maionesa
1 cullerada de mostassa
El suc de mitja llimona
1 cullerada de llet desnatada
Sal i pebre

Netegeu l'enciam, netegeu l'api i talleu-lo a rodanxes fines.
Prepareu la salsa per l'amanida barrejant la maionesa, el iogurt, la llet, la mostassa de Dijon, i el suc de llimona, salpebreu al gust.
Talleu les pomes a daus. Poseu-les en un bol i ruixeu amb el suc de llimona per tal que no s'oxidin.
En quant les pomes, aquí teniu les que trobo que són més adients per aquesta amanida.




Munteu el plat posant les fulles d'enciam i a sobre la barreja de poma, api, nous, panses i afegiu la salsa.


Nota: Aquesta amanida té moltes variants, tant amb la combinació d'ingredients com en l'amaniment.

Simplement amanida amb sal, oli i vinagre, o bé amb una vinagreta afegint una mica de mostassa i fins i tot amb salsa rosa.
En quant a ingredients, podeu combinar amb pollastre, salmó, qualsevol tipus de fruit sec, o bé fruita: raïm, cireres, maduixes, etc.

dimecres, 24 de juny de 2015

PASTÍS D'ANIVERSARI CENTENARI CADÍ



















Participo en el concurs del centenari de Cooperativa Cadí amb aquest pastís. 
Podeu efectuar el vostre vot en aquest link:

https://www.facebook.com/cadicooperati…/app_1609254062677762

Ingredients pa de pessic:
6 ous
180 gr de farina
155 gr de sucre
3 sobres de sucre de vainilla

Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb els dos sucres fins que es dobli el seu volum.













Afegiu la farina tamitzada, i barregeu-ho bé fins que no quedi cap grumoll.

Munteu les clares a punt de neu fort i afegiu-les suaument a la massa, amb moviments envolvents. 













Preescalfeu el forn.

Aboqueu la massa en el motlle prèviament untat amb mantega perquè no s’enganxi













Coueu-lo al forn durant 30 minuts a 180º.















200 grs d'almívar per embadurnar el pa de pessic:
100 gr d'aigua
100 gr de sucre
2 cullerades de Grand Marnier

En un cassó poseu a bullir durant 5 minuts tots els ingredients i reserveu aquest almívar pel pa de pessic.















Ingredients buttercream:
500 gr de mantega Cadí
1 sobre de sucre de vainilla
500 gr de sucre llustre
100 ml de llet
25 gr de licor Gran Marnier
4 cullerades de Nutella

Poseu a la batedora la mantega, la llet, el licor, el sucre llustre i el sobre de vainilla, i comenceu a batre-ho tot a velocitat lenta, per tal que els ingredients es barregin bé


















D'altra banda, separeu 300 gr de buttercream i barregeu-la amb les 4 cullerades de Nutella, fins que us quedi ben integrat.

Talleu en dos parts el pa de pessic, i embadorneu cada part amb l'almívar.













A continuació ompliu amb la buttercream de Nutella la primera capa de pa de pessic.












Poseu al damunt l'altra capa de pa de pessic i ompliu aquest cop amb la buttercream de vainilla













així successivament fins acabar amb l'últim tall de pa de pessic.

Comenceu a posar la mantega primerament pels costats, amb l'ajuda d'una paleta, un cop tingueu ben untat els costats, procediu a untar la part del damunt.













A continuació fiqueu-la dins una màniga pastissera amb la boca d'estrella i adorneu els voltans  amb unes roses.

Finalment, adorneu el voltant del pastís amb amb xocolata.