diumenge, 6 de setembre de 2015

CRUIXENT DE MONGETES AMB DUO DE BOTIFARRES I REDUCCIÓ DE CREMA D'AVET


















Amb aquesta recepta, m'han atorgat el premi a la millor recepta innovadora, del concurs IV Dia CUINA de Manlleu,  i l'ingredient principal havia de ser la botifarra.
Moltes gràcies per haver escollit la meva receta!

Ingredients:
Mongetes seques
Botifarra crua
Botifarra negra
Pasta filo
Crema d'avet Làgrimus
Mantega
All i julivert
Sal
Oli

Talleu la pasta filo en quadrats i fent capes de 6, i unteu-les amb mantega desfeta, amb l'ajuda d'un pinzell.














Ompliu els motlles prèviament untats amb una mica d'oli.




























Fiqueu-ho al forn preescalfat a 180º, durant vint minuts aproximadament, o fins que us quedin daurats.














Un cop cuites les mongetes seques i ben escorregudes, saltegeu-les amb una mica d'oli amb l'all i el julivert, saleu al gust i reserveu.














En un cassó reduïu  la crema d'avet fins arribar a la consistència d'un xarop.














Coeu la botifarra blanca i la botifarra negra per separat i munteu el plat.

Ompliu les tartaletes amb les mongetes saltejades, poseu pel damunt els dos talls de botifarra i ruixeu-ho amb la recucció de la crema d'avet.