dijous, 26 de maig de 2016

BRIOIX

















Haig d'agrair a la meva amiga blocaire Anna Fornell del blog M'agrada cuinar, per compartir aquesta recepta de massa de briox, la qual és perfecte per elaborar diferentes coques.

Li he afegit massa mare i el resultat ha estat espectacular.

Ingredients:
255 g de llet sencera
14 g de llevat fresc de flequer
500 g de farina de força
5 cullerades de massa mare
57 g de mantega sense sal
42 g de sucre
5 g de sal
2 ous grans
1 ou batut per pintar
Sucre granulat per decorar
Primer de tot, s'escalfeu la llet fins que sigui a uns 37ºC.

En un bol gran, barregeu la farina i el llevat.

Amb la punta dels dits es barreja el llevat amb la farina fins que es formin grumolls, afegiu també la massa mare.

Incorporeu la mantega, el sucre, la sal, els ous i la llet.

Amb l'ajuda d'una rasqueta, barregeu tots els ingredients fins que formeu una massa homogènia (i molt enganxosa).

Tot seguit, treballeu la massa damunt d'un superfície sense farina.

Us poso el link del video de com proposa amassar el mestre Bertinet: http://on.aol.com/video/making-sweet-dough-517213307.

Quan tingueu la massa ben amassada, enfariuneu lleugerament la superfície i formeu una bola.

Passeu la massa en un bol enfarinat i deixeu-la reposar en un lloc aïllat de corrents d'aire durant una hora o fins que dobli el seu volum.












A continuació, dividiu la massa porcions iguals. 

Col·loqueu les boles en un motlle ben untat amb mantega, i deixeu-les reposar fins que doblin el volum.













Pinteu amb un ou batut diluït amb una cullerada d'aigua i poseu pel damunt  sucre granulat.

Coeu dins el forn prèviament escalfat a 180ºC  durant uns 25-30 minuts fins que sigui ben ros.












NOTA: Si hi voleu afegir una mica de xocolata al mig, simplement aplaneu cada porció de massa, col·loqueu un tros de xocolata, tanqueu i formeu una bola ben arrodonida.

2 comentaris:

  1. MMm.....Montse!!! Recepta apuntada!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquest brioix està dient mossega'm! Tu i l'Anna sou unes grans cuineres!

    ResponElimina