dimecres, 13 d’abril de 2016

TORRADES AMB BOTIFARRA DOLÇA I ALLIOLI DE CODONY



















Ingredients:
Botifarra dolça fresca
Pa integral
Allioli de codony

Ingredients pel alioli de codony:
2 codonys ben madurs
Dos grans d’all (si us agrada més fort poseu-ne més)
Una mica de sal
1/4 d’oli d’oliva

Elaboració allioli de codony:
Renteu els codonys, peleu-los i traieu el cor. Poseu en un cassó i cobriu-los amb aigua i a bulliu-los uns 20 minuts.
Escorregueu-los i deixeu-los refredar.
En el vas del minipimer poseu els alls tallats, afegiu els codonys, la meitat de l’oli i tritureu, aneu afegint l’oli a poc a poc per tal que vagi lligant.

 
Elaboració i muntatge:
Talleu i torreu una mica el pa en el gratinador del forn.
Talleu la botifarra dolça i poseu-la damunt de cada una de les torrades, a continuació introduiu-les al forn i daureu-les una mica amb el gratinador.
















Seguidament poseu una mica d'allioli de codony pel damunt de la botifarra i emplateu-lo.
 
NOTA: Podeu elaborar el mateix allioli amb pomes bullides.
L'allioli de codony el podeu congelar perfectament, ja que no porta ou i al ser un producte de temporada curta, al congelar-lo podreu disposar d'ell tot l'any.