Aquesta recepta tenia moltes ganes de fer-la, l'he tret del blog de la Cuina de l'Olga, gran amiga i millor persona, aquí us deixo el link del seu blog:
He variat una mica les quantitats.
Ingredients:
225 g de mantega ambient
4 ous mida L a temperatura ambient
300 g de sucre granulada
360 g de farina
15 g de bicarbonat
1/2 cdta de sal
240 g de Buttermilk (240 g de llet sencera amb un bon raig de llimona o vinagre. Remeneu-lo bé, deixeu-lo reposar 10 minuts, torneu a remenar bé i ja estarà llest per utilizar)
2 cdts de pasta de vainilla
60 ml de whisky
100 g de nous
100 g de perles o encenalls de xocolata
Glacejat: 250g de sucre glass + whisky
Escalfeu el forn a 170º. Posseu la reixa a la part mitja del forn.
Unteu amb spray el motlle de bundt, d'aquesta manera arribareu a tots el recons i us facilitarà el posterior desmotllat.
És important la utilització de la reixa del forn, ja que els motlles de bundt tenen un forat central per tal que circuli l'escalfor. Si ho poseu damunt la safata del forn la calor no circularía i la cocció no seria la correcta.
A continuación barregeu la farina, la sal i el bicarbonat. Reserveu.
#esfarinadegirona #gremiflequersartesanscomarquesgironines #padetramuntana #gitour2016
Barregeu el buttermilk, la pasta de vainilla i el whisky.
En un bol, barregeu les nous i les perles o encenalls de xocolata. Afegiu dues cullerades de la barreja que heu fet prèviament de buttermilk i uns 30 g de la farina amb el bicarbonat i la sal, que tenieu resevat i remeneu-ho bé per tal que tot quedi ben cobert, d'aquesta manera evitareu que es baixi al fons del motlle.
Bateu la mantega juntament amb el sucri fins que obtingueu una crema blanquinosa i hagi augmentat el seu volum. A continuación afegiu els ous un a un.
Incorporeu una la barreja de la farina en tres vegades, intercalant en dues vegades el buttermilk, és a dir, començant i acabant amb la barreja de la farina.
Amb l'ajuda d'una espátula afegiu les nous i la xocolata, intentant repartir-ho bé.
Seguidament aboqueu la massa procurant deixar-ho caure per un mateix lloc i deixant que es vagi ficant per tots el recons. Quan ja ho tingueu ple, alliseu la superficie amb una espátula i copegeu el motlle dues vegades, per tal que la massa es reparteixi bé.
Fiqueu-lo al forn durant 1 hora aproximadament , depenent de la potencia de cada forn, o fins que punxant amb un escuradents surti sec.
Traieu-lo del forn i deixeu-o reposar 10 minuts. Un cop passat aquest temps desemmotlleu i deixeu refredar a sobre d'una reixa.
Un cop sigui fred el bundt, prepareu el glassejat. Poseu en un bol 250 g de sucre glass i aneu incorporant el whisky fins que obtingueu el punt de glassejat desitjat.