dimecres, 7 de setembre de 2016

CANELÓ DE BRANDADA AMB REDUCCIÓ DE CERVESA I GRATINAT AMB FORMATGE A LA CERVESA DE LA VALL DE MERANGES

















Amb aquesta recepta, participo en el concurs V Dia Cuina de Manlleu.

He utilitzat el formatge XAICABRÉ AMB CERVESA, de llet crua 50% de cabra i 50% d'ovella elaborat per Albert Pons propietari de Formatges Vall de Meranges, en Mas del Sisco, Girul (Meranges) la Cerdanya.

Es presenta en format de rectangle irregular amb els cants rombes.

















Ingredients:
Pasta de lasanya
Brandada de bacallà (cliqueu per veure la recepta)
Formatge de la Vall de Meranges Xaicabré curat amb cervesa
1 cervesa de 33 cl
2 cullerades de mel
2 cullerades de sucre de canya
Llet
Farina
Mantega
Sal
Pebre
Nou moscada

 
Bulliu la pasta de la lasanya i reserveu-la.

Feu la brandada de bacallà (cliqueu per veure la recepta)

Feu una beixamel: 
En una cassola petita, afegiu la mantega, la farina, salpebreu i afegiu la nou moscada. Poseu al foc i remeneu amb l'ajuda d'unes varetes o cullera de fusta. Quan la mantega estigui desfeta afegiu la llet poc a poc, sense deixar de remenar.
Continueu remenant, fins aconseguir la densitat que necessiteu. Aproximadament 10 minuts a foc lent.

Feu la reducció de cervesa:
En un cassó aboqueu la cervesa, afegiu 2 cullerades grans de mel i 2 de sucre de canya, barregeu-ho bé.
Poseu el foc alt i aneu remenant de tant en tant fins que us agafi la consistència d'un caramel, però amb una textura que es pugui manipular.














Reserveu la reducció en el cassó fins el moment d'utilitzar-la.














A continuació farciu la pasta amb la brandada de bacallà i doneu-li forma rodona com un caneló.

Aboqueu una mica de beixamel pel damunt, talleu dues làmines de formatge Xaicabré curat amb cervesa i poseu-les pel damunt del caneló i gratineu-lo.
















Un cop gratinat, salsegeu amb la reducció de cervesa,  mel i sucre de canya.

Podeu decorar amb un cruixent del mateix formatge de cervesa
















NOTA: 
Per fer el cruixent, poseu entre dos papers de cuina formatge ratllat i fiqueu-lo un minut al microones.