dijous, 1 de febrer de 2018

CÓC o PA DE PESSIC DE LLET CALENTA


Avui estem de celebració!!
Avui el blog de la Glòria Mohedano, No tot són postres.... a la cuina fa públic el cóc número 100.
La Glòria és una gran apasionada de la cuina i millor persona.
Ens ofereix en el seu blog de No tot són postres... a la cuina, creativitat, olors, sabors i passió per la seva afició.
Volem celebrar aquest dia amb una publicació conjunta d'una mateixa recepta amb diversos blogs de cuina.
Li estic molt agraïda a la Glòria per la seva generositat i per demanar-me que col·labori en aquesta recepta.
CÓC o PA DE PESSIC DE LLET CALENTA.















Ingredients:
4 ous mitjans
300 g de sucre
250 g de llet sencera
220 g de mantega Cadí
Llavors de vainilla
10 g de llevat químic
290 g de farina de rebosteria
Ratlladura de taronja
Ratlladura de llimona

Preescalfeu el forn a 180º C, calor amunt i avall.

Unteu el motlle amb una mica de mantega i escampeu un polsim de farina per tot el motlle.

A continuació bateu els ous i el sucre durant 5 minuts amb unes varetes. Afegiu les dues ratlladures i reserveu.

Poseu en un cassó la llet juntament amb la mantega i les llavors de vainilla. Quan comenci a bullir, retireu-ho del foc i remeneu-ho amb les varetes. Seguidament afegiu la barreja als ous i sucre sense deixar de batre.

Passeu la farina per un colador juntament amb el llevat i afegiu-la a la massa. Remeneu fins que s'integri tota.

Aboqueu la massa en el motlle. Colpegeu suaument contra el taulell i repetiu de nou aquest procés per tal d'eliminar les bombolles d'aire que puguin quedar a la massa.

Enforneu a 180 º C durant 40 minuts. Baixeu la temperatura a 170 º C i continueu la cocció durant 10 minuts més.

Passat aquest temps, feu la proba de l'escuradents. Si veieu que surt humit, deixeu-lo uns 5 minuts més a 150 ºC.

Desmotlleu i poseu el pa de pessic en una reixa per tal que es refredi i un cop fred empolveu-lo amb sucre llustre.

4 comentaris:

  1. Montse, un plaer bonica!!! A veure si ens veiem aviat
    mil petons

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Montse!!!!! Contentíssima de que hagis pogut distreure un momentet per a fer aquest coc.
    A veure si coincidim algun cap de setmana.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Com ens ha fet treballar la Glòria!! Ha estat una proposta ben divertida! I amb un cóc molt bo!

    ResponElimina
  4. És tant divertit anar trobant la mateixa recepta, però cada una amb la seva pròpia personalitat.

    Bet Carbonell
    llépol.cat

    ResponElimina